Wat is medische fitness?

Fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist noemen we medische fitness. U wordt geholpen om op een verantwoorde manier te bewegen en te sporten. Door voldoende beweging kunnen klachten verminderen en uw conditie en gezondheid verbeteren.

Voor een snel herstel is revalidatietherapie essentieel. Binnen de fysiotherapie besteden wij veel aandacht aan revalidatietherapie. Om een revalidatieproces zo goed mogelijk te ondersteunen, maken wij gebruik van de juiste apparatuur.

Fysiotherapie ter Horst - Medische fitness pagina

Voor wie is het bedoeld?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil werken aan verbetering van zijn lichaam. Dit kan zijn omdat u net geopereerd bent, maar het kan ook zijn dat u gewoon op zoek bent naar de juiste begeleiding bij het sporten. Daarnaast kan medische fitness ook worden toegepast als aanvulling op een behandeling door een fysiotherapeut om uw kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te verbeteren.

Wat u kunt verwachten

We beginnen altijd met een intake. Tijdens dit gesprek bespreken we uw motivatie en doelen. Aan de hand van de intake maken we een persoonlijk trainingsschema dat past bij uw doelen, eventuele klachten en wensen. Aan de hand van uw trainingsschema kunt u in een kleine groep of alleen onder begeleiding trainen.

Welke verzekering vergoedt medische fitness?

Er is geen vergoeding voor medische fitness vanuit uw basisverzekering. De aanvullende verzekering biedt soms wel een vergoeding. Er is wel een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, maar die is vaak beperkt. In de meeste gevallen gaat het om een vergoeding voor het inschrijfgeld.

Afspraken met alle zorgverzekeraars!

Als professionele praktijk hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten en kan iedereen zorgeloos bij ons binnen lopen voor het maken van een afspraak.

Wat bezoekers van ons vinden?