Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Door deze extra kennis en kunde is een manueel therapeut nog beter in staat om de oorzaak van de klachten op te sporen en te behandelen. Het effect en de expertise van een manueel therapeut is vaak direct merkbaar door een verbetering van de bewegingsvrijheid en/of pijnvermindering.

Wat u kunt verwachten

Het proces van een manueel therapeut komt sterk overeen met die van een fysiotherapeut, maar de manueel therapeut heeft een specialistischer werkgebied. Omdat wij samen naar maximale verbetering en prestaties werken, hanteren wij de volgende stappen:

Kennismaking

We leren u graag kennen! Hoe meer we van u weten hoe beter we u kunnen behandelen. In de eerste afspraak maken we daarom kennis. Welke klachten u heeft, wanneer deze begonnen zijn en waar de oorzaak ligt staat centraal in dit gesprek. Ook uw dagelijkse ritme en waar u tegenaan loopt, is erg belangrijk om de intensiteit van de behandeling te bepalen.

Onderzoek

Na de kennismaking, en indien wij u kunnen helpen, onderzoeken wij de oorzaak en klacht nog eens grondig. We kijken naar het lichaamsdeel waar u de klachten ervaart en de invloed op uw houding én de manier waarop uw lichaam beweegt. Daarnaast zijn uw persoonlijke doelen ook erg belangrijk voor het bepalen van de behandeling.

Behandeling

Wanneer we een diagnose hebben, bespreken we het behandelplan met u. Een behandelplan die volledig is afgestemd op uw persoonlijke situatie en het doel dat u wilt bereiken. Wanneer dit behandelplan plan aansluit bij uw situatie, ritme en een frequentie en intensiteit waar u zich prettig bij voelt, zijn wij tevreden!

Afspraken met alle zorgverzekeraars!

Als professionele praktijk hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten en kan iedereen zorgeloos bij ons binnen lopen voor het maken van een afspraak.

Wat bezoekers van ons vinden?