Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in houding en beweging. Zijn expertise helpt bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van fysieke klachten. Fysiotherapie kan dus ook preventief worden ingezet en wordt vaak ook toegepast in de topsport. Een fysiotherapeut zorgt er dan ook voor dat u zo optimaal mogelijk kan bewegen. Een goede fysiotherapeut past de behandeling aan op uw persoonlijke situatie, wensen en doelen.

Wat u kunt verwachten

Hoe het proces van een fysiotherapeut eruit ziet, is bij iedere praktijk anders. Voor maximale verbetering en prestaties hanteren wij de volgende stappen:

Kennismaking

De eerste afspraak is erg belangrijk. We leren u en uw situatie kennen. We willen weten wat uw klachten zijn, wanneer deze begonnen zijn en waar de oorzaak gelegen is. Ook is het belangrijk dat we erachter komen hoe uw dagelijkse ritme is en waar u tegenaan loopt. Dit helpt ons bepalen hoe intensief de behandeling moet zijn en kunnen we vaststellen welke specialisaties erbij betrokken moeten worden.

Onderzoek

Als duidelijk is dat wij u kunnen helpen, gaan we de oorzaak en klacht samen onderzoeken. We onderzoeken het lichaamsdeel waar u last van heeft en welke invloed dit heeft op uw houding en de manier waarop uw lichaam beweegt. Ook willen we weten wat uw persoonlijke doelen zijn en met de behandeling wilt bereiken.

Behandeling

Zodra we een diagnose hebben gesteld, bespreken we met u het behandelplan. Het behandelplan is volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en het doel dat u wilt bereiken. We vinden het belangrijk dat het behandelplan aansluit bij uw situatie, ritme en mogelijke frequentie en intensiteit.

Afspraken met alle zorgverzekeraars!

Als professionele praktijk hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten en kan iedereen zorgeloos bij ons binnen lopen voor het maken van een afspraak.

Wat bezoekers van ons vinden?